Twaróg z rzodkiewką i szczypiorkiem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Wiosenny twarożek z rzodkiewką, szczypiorkiem z dodatkiem śmietany lub jogurtu naturalnego.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g twarożku półtustego
    5-7 rzodkiewek
    Posiekany szczypiorek
    1 - 2 łyżki śmietany 18% lub jogurtu naturalnego
    Sól i pieprz do smaku

Twaróg z rzodkiewką i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Twarożek przekładamy do miseczki i rozgniatamy widelcem.

    2. Rzodkiewki oraz szczypiorek kroimy w drobniutka kosteczkę.

    3. Pokrojone rzodkiewki i szczypiorek dodajemy do sera.

    4. Dodajemy jogurt lub śmietanę i doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy.

    5. Podajemy z pieczywem.

    6. Opcjonalnie możemy dodać do twarożku drobno posiekaną cebulę lub czosnek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy