Turecka kanapka z grillowanym serem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

To idealna propozycja na oryginalne dania z grilla. Podstawą jest grillowany wcześniej ser owczy kaşar peyniri (lub inny owczy ostatecznie kozi) oraz chrupiąca sezamowa bułka.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - 4 bułki z sezamem (najlepiej z domieszką mąki sezamowej)
    - 4 kiełbaski wołowe, ewentualnie wołowo - drobiowe
    - 50 g salami
    - kilka ogórków konserwowych opcjonalnie 4 duże kawałki marynowanej papryki
    - 1 duży, soczysty pomidor (malinowy, najlepiej bawole serce)
    - keczup
    - 2 łyżki masła
    - 2 łyżki oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kanapki

Turecka kanapka z grillowanym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grubszy kawałek sera (około 1,5 cm) grillujemy z obu stron na złocisty kolor. Bułki kroimy na pół, smarujemy masłem i grillujemy do chrupkości. Kiełbaski kroimy wzdłuż w paski, smażymy na patelni z oliwą z oliwek z plastrami salami. Ogórki lub paprykę kroimy w paski. Usmażone wędliny nakładamy szybko do bułek i kładziemy plaster sera żeby się rozpuścił. Dodajemy ogórka lub paprykę oraz grupy plaster świeżego pomidowa oraz ketchup. Smacznego!

Porady

Więcej oryginalnych grillowych inspiracji w artykule ShopAlike.pl: https://www.shopalike.pl/dookola-europy-w-12-dan-na-grilla/

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować