tuńczyk w ryżowej sałatce

0 (0 ocen)

  • 20 min

Sałatkę z tuńczyka przygotowuję zawsze na rodzinne spotkania, ale za każdym razem robię ją inaczej. Tym razem dodałam chrzan, aby zaostrzyć jej smak.

  • 20 min

Składniki:

  • 3/4 szklanki ryżu
    4 jajka ugotowane na twardo
    4 ogórki korniszone
    2 puszki tuńczyka w oleju
    puszka fasoli czerwonej
    puszka kukurydzy
    kapusta pekińska
    5 łyżek majonezu
    2 łyżeczki ostrego chrzanu
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    sól, pieprz

Tuńczyk w ryżowej sałatce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować w osolonej wodzie i wystudzić. Jajka i ogórki zetrzeć na grubych oczkach. Fasole i kukurydzę odsączyć. Kapustę posiekać. Majonez, jogurt i chrzan wymieszać, doprawić solą i pieprzem. tuńczyka odsączyć. Wszystkie składniki razem wymieszać, doprawić do smaku.

Komentarze

Podobne przepisy