Truskawkowa rolada

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Truskawki i mięciutki puszysty biszkopt , to zawsze dobre połączenie. Do tego krem z serkiem i mogę zapomnieć o liczeniu kalorii.

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Ciasto:
    5 jajek
    5 łyżek cukru
    5 łyżek mąki
    cukier waniliowy
    2 łyżki oleju
    Krem:
    1 margaryna,
    1 serek homogenizowany
    2 łyżki cukru pudru
    aromat arakowy
    3 łyżki likieru
    Dodatkowo:
    1 kg. truskawek
    listki mięty
    blacha wyłożona papierem do pieczenia
    tarta czekolada
    Masa truskawkowa:
    1 szkl. truskawek
    2 łyżki miodu
    2 łyżki cukru
    cukier waniliowy
    4 biszkopty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Rolada

Truskawkowa rolada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Truskawkowa rolada 1. Robię biszkopt. Ubijam białka na sztywno , dodaję cukier i ubijam żółtka. Dodaję mąkę i delikatnie mieszam. Piekę 15 minut w temp. 180 stopni. Wykładam ciasto na ściereczkę i razem z nią zwijam ciasto.
  • Truskawkowa rolada 2. Robię masę truskawkową. Truskawki posypuję cukrem , cukrem waniliowym i miodem. Gotuję. Gdy masa odparuję część soku dodaje pokruszone biszkopty. Mieszam.
  • Truskawkowa rolada 3. Robię krem. Ucieram margarynę z cukrem pudrem. Dodaję serek, aromat i alkohol. Ubijam.
  • Truskawkowa rolada 4. Roladę rozwijam, smaruję masą truskawkową i kremem ( część zostawiam do zdobienie rolady). Układam pokrojone truskawki i zwijam roladę.
  • Truskawkowa rolada 5. Roladę smaruję kremem, ozdabiam rozetkami, truskawkami i listkami mięty. Posypuję tartą czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować