Truskawkowa bruschetta z kozim serem i szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 25 min

Sos balsamiczny podkreśla smak truskawek a podane z kozim serem i szpinakiem smakują wyśmienicie.

  • 25 min

Składniki:

  • 300 g truskawek
    3 duże garście szpinaku
    roladka sera koziego np. z czosnkiem i ziołami
    3 łyżki oliwy
    3 łyżeczki miodu
    1 łyżka soku z cytryny
    4 łyżki octu balsamicznego
    pieprz kolorowy
    bagietka lub chlebek włoski do zgrillowania

Truskawkowa bruschetta z kozim serem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na małym ogniu podgrzewam oliwę dodaję miód, sok z cytryny i ocet balsamiczny mieszam dokładnie do połączenia się składników. Podgrzewam aż do zagotowania i pozwalam żeby sos się trochę zredukował. Umyty i wysuszony szpinak układam na zgrillowanym pieczywie. Truskawki przekrawam na połówki i dodaję do gorącego sosu podgrzewam krótką chwilę. Truskawki układam na szpinaku a na wierzchu rozrzucam pokruszony kozi ser. Na koniec wszystko polewam sosem i oprószam świeżo mielonym kolorowym pieprzem.

    Smacznego !

Porady

Można podać również w formie sałatki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy