Sos balsamiczny podkreśla smak truskawek a podane z kozim serem i szpinakiem smakują wyśmienicie.
25 min
Składniki:
300 g truskawek
3 duże garście szpinaku
roladka sera koziego np. z czosnkiem i ziołami
3 łyżki oliwy
3 łyżeczki miodu
1 łyżka soku z cytryny
4 łyżki octu balsamicznego
pieprz kolorowy
bagietka lub chlebek włoski do zgrillowania
Truskawkowa bruschetta z kozim serem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na małym ogniu podgrzewam oliwę dodaję miód, sok z cytryny i ocet balsamiczny mieszam dokładnie do połączenia się składników. Podgrzewam aż do zagotowania i pozwalam żeby sos się trochę zredukował. Umyty i wysuszony szpinak układam na zgrillowanym pieczywie. Truskawki przekrawam na połówki i dodaję do gorącego sosu podgrzewam krótką chwilę. Truskawki układam na szpinaku a na wierzchu rozrzucam pokruszony kozi ser. Na koniec wszystko polewam sosem i oprószam świeżo mielonym kolorowym pieprzem.
Komentarze