Trójkąty francuskie ze szpinakiem i łososiem

0 (0 ocen)

  • 4 godz.

Polecam na przystawkę.

  • 4 godz.

Składniki:

  • 450 gram szpinaku rozdrobnionego mrożonego
    pół dużej cebuli
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka oleju rzepakowego
    100 gram serka śmietankowego
    50 gram łososia wędzonego
    sól
    pieprz
    opakowanie ciasta francuskiego
    1 jajko do posmarowania
    sezam do posypania

Trójkąty francuskie ze szpinakiem i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak rozmrażamy, odsączamy na sitku z płynu.Cebulę i czosnek kroimy w kosteczkę.
    Na gorącym oleju smażymy cebulę i czosnek,
    gdy będą szkliste dodajemy szpinak, smażymy tak długo aż odparuje płyn. Dodajemy serek, doprawiamy solą i pieprzem,mieszamy.
    Łososia kroimy w kosteczkę. Ciasto francuskie kroimy na kwadraty, nakładamy szpinak, posypujemy łososiem i zlepiamy.
    Smarujemy rozbełtanym jajkiem, posypujemy sezamem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy