TRADYCYJNE ZAPIEKANKI z serem korycińskim swojskim

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pamiętam zapiekanki z dzieciństwa! Punkt obowiązkowy każdej podróży PKS lub PKP – na dworcach były najlepsze! Dobra bułka i ten aromat pieczarek! Dziś przedstawiam Wam dokładnie mój smak z dzieciństwa, lecz z nowoczesnym dodatkiem Sera Korycińskiego Swojskiego Agnieszka i Marcin Bielec. Do swoich zapiekanek użyłam Sera Korycińskiego Swojskiego z kolorowym pieprzem. Dodatek ten sprawia, że zapiekanki są idealnie doprawione (bez dodatkowego użycia soli i pieprzu) i smakują świetnie!

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • przepis na 4 duże zapiekanki
    1 duża bagietka
    masło
    6 średnich pieczarek
    ok. 200g sera korycińskiego swojskiego z kolorowym pieprzem
    keczup
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bagietka Zapiekanki Ser

Tradycyjne zapiekanki z serem korycińskim swojskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, funkcja grzania grill. Bagietkę dzielimy na 4 równe części i smarujemy masłem. Pieczarki myjemy i ścieramy na tarce o średnich oczkach, rozkładamy je równo na kawałkach bagietki. Ser koryciński swojski z kolorowym pieprzem ścieramy na tarce i posypujemy zapiekanki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 15-18 minut aż nabiorą złotego koloru. Podajemy polane keczupem. Pycha!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bagietki Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować