Coraz częściej sięgam po różne kombinacje surówek...chyba tęsknimy już za latem. To bardzo prosta i szybka surówka... pewnie każdy zna jej smak ;) Nowym dodatkiem jest u nas olej sezamowy, który nadaje jej ciekawego aromatu...
Składniki:
1/4 dużej kapusty pekińskiej
1 marchewka
2 jabłka
1 mała cebula
cytryna
pieprz
olej sezamowy
(można dodać oliwy z oliwek)
Tradycyjna surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i jabłka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę cienko kroimy, marchewkę trzemy na drobnym oczku tarki, a jabłka na dużym oczku. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę.
Wszystkie składniki mieszamy, lekko skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy pieprz i dodajemy niewielką ilość oleju sezamowego.
Jeszcze raz dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki.
Komentarze