Tradycyjna surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i jabłka

4.5 (164 ocen)

Coraz częściej sięgam po różne kombinacje surówek...chyba tęsknimy już za latem. To bardzo prosta i szybka surówka... pewnie każdy zna jej smak ;) Nowym dodatkiem jest u nas olej sezamowy, który nadaje jej ciekawego aromatu...

Składniki:

  • 1/4 dużej kapusty pekińskiej
    1 marchewka
    2 jabłka
    1 mała cebula
    cytryna
    pieprz
    olej sezamowy
    (można dodać oliwy z oliwek)
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki Dodatki

Tradycyjna surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i jabłka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę cienko kroimy, marchewkę trzemy na drobnym oczku tarki, a jabłka na dużym oczku. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę.
    Wszystkie składniki mieszamy, lekko skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy pieprz i dodajemy niewielką ilość oleju sezamowego.
    Jeszcze raz dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska Olej Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować