Tosty z rukolą w roli glównej

5 (187 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne, kolorowe śniadanie dodające energii.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • chleb tostowy (najlepiej pełnoziarnisty)
    masło do smarowania
    ser żółty w plasterkach
    rukola
    pomidorki koktajlowe
Wystaw ocenę:

5 (187 ocen)

Zobacz również:

Tosty Śniadanie

Tosty z rukolą w roli glównej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tosty z rukolą w roli głównej 1. Kromki chleba tostowego smarujemy cienką warstwą masła. Przygotowujemy opiekacz do kanapek.
    Posmarowane kromki układamy w nagrzanym opiekaczu posmarowaną stroną.
    Ser układamy na posmarowane ułożone w opiekaczu kromki i przykrywamy go również posmarowanymi kromkami. Opiekamy nasze tosty przez około 2/3 minuty.
    Opieczone tosty podajemy z rukolą, pomidorkami koktajlowymi bądź ketchupem.

Porady

Tosty smakują równie pysznie, gdy dodamy szynkę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rukola

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować