Tosty z gruszką, orzechami i lazurem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Orzechy siekamy. Bagietkę kroimy na kromki. Na patelni rozpuszczamy 1 łyżkę masła, układamy kromki bagietki i smażmy ją z dwóch stron na złoty kolor.
Usmażone, złote kromki bagietki przekładamy na talerz i na każdą kromkę rozkruszamy ser.
Na patelni rozpuszczamy resztę masła. Gruszkę myjemy, osuszamy, kroimy na pół, usuwamy gniazda nasienne a następnie kroimy ją w plasterki.
Pokrojoną gruszkę przekładamy na patelnie i smażmy po 1-2 minuty z każdej strony.
Podsmażoną gruszkę układamy na tostach z serem. Tosty posypujemy posiekanymi orzechami i skrapiamy po wierzchu miodem, serwujemy na ciepło, na dobry początek dnia, smacznego ;)
Komentarze