tortilla zapiekana z farszem bolognese

4.51 (186 ocen)

  • 30 min

całkiem udane połączenie :) danie naprawdę bardzo syte

  • 30 min

Składniki:

  • farsz:
    mięso mielone z łopatki 0,5 kg
    1 duża cebula
    3 duże pomidory lub 2 łyżki koncentratu pomidorowego
    sól, pieprz, ostra papryka
    3 ząbki czosnku
    przyprawa do potraw włoskich (używam gotowej mieszanki z Kamisu)
    5 placków tortilli
    15 dag sera żółtego
Wystaw ocenę:

4.51 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tortilla zapiekana z farszem bolognese - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięsko podsmażyć z cebulką, czosnkiem przyprawami, wkroić obrane ze skórki pomidory lub dodać koncentrat, dusić do miękkości (sos ma być maksymalnie zredukowany).
    Gotowym farszem smarować tortille, zwijać w rulonik, układać w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym , posypać z góry startym żółtym serem, zapiec do rozpuszczenia sera w temperaturze 200 stopni, gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować