całkiem udane połączenie :) danie naprawdę bardzo syte
30 min
Składniki:
farsz:
mięso mielone z łopatki 0,5 kg
1 duża cebula
3 duże pomidory lub 2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól, pieprz, ostra papryka
3 ząbki czosnku
przyprawa do potraw włoskich (używam gotowej mieszanki z Kamisu)
5 placków tortilli
15 dag sera żółtego
Tortilla zapiekana z farszem bolognese - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięsko podsmażyć z cebulką, czosnkiem przyprawami, wkroić obrane ze skórki pomidory lub dodać koncentrat, dusić do miękkości (sos ma być maksymalnie zredukowany).
Gotowym farszem smarować tortille, zwijać w rulonik, układać w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym , posypać z góry startym żółtym serem, zapiec do rozpuszczenia sera w temperaturze 200 stopni, gotowe.
Komentarze