Tortilla z mięsem, pieczarkami i groszkiem

5 (158 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smaczna i szybka do wykonania tortilla. Syta, na długo zaspokoi nasz głód.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 gotowych tortilli
    50 dag. mięsa mielonego z szynki
    20 dag. pieczarek
    1 cebula
    1 szklanka groszku konserwowego
    4 łyżki oleju
    1 łyżka przyprawy do mięs
    2 łyżki suszonych pomidorów z czosnkiem
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    sól i pieprz do smaku
    Dodatkowo:
    6 liści sałaty
Wystaw ocenę:

5 (158 ocen)

Tortilla z mięsem, pieczarkami i groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Cebulę obieram i kroję w kostkę, podsmażam na oleju, dodaję mięso, podsmażam. Posypuję przyprawą do mięs suszonymi pomidorami, solą i pieprzem. Mieszam podsmażam. Zestawiam z kuchenki, dodaję groszek i natkę pietruszki, mieszam.
  • jk 2. Tortille podsmażam na suchej patelni. Na każdej kładę liść sałaty i przygotowane mięso, zawijam. Podaję także sos pomidorowy osobno, są tacy którzy lubią z sosem ale także bez sosu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Groszek Mięso Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować