Tortilla z kurczakiem i sosem brzoskwiniowym jako idealny lunch box - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Marynata:
Dżem łączymy z curry, musztardą, przyprawiamy do smaku solą, ostrą papryczką, suszonymi pomidorami. Udka tniemy w paski, obtaczamy w marynacie. Przechowujemy w lodówce (najlepiej całą noc). Na następny dzień wyjmujemy mięso, czekamy z 30 min. a następnie smażymy na rozgrzanym oleju do ścięcia i zarumienienia. Wyjmujemy na papier ręcznikowy do odsączenia.
Sos brzoskwiniowy:
Wszystkie składniki przekładamy do miseczki, mieszamy, doprawiamy do smaku a następnie blendujemy. Na koniec posypujemy świeżą, poszatkowaną kolendrą.
Tortille:
Na placek kładziemy sos a następnie wszystkie nasze ulubione warzywa i kurczaka. Zwijamy a następnie przekrajamy na pół po skosie. Dodatkowo, żeby tortille trzymały się zawinęłam w papier do pieczenia i związałam je sznurkiem.
Komentarze