Tortilla z kurczakiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Smaczna tortilla z sosem czosnkowym, którą można jeść zarówno na ciepło jak i zimno.

  • 60 min

Składniki:

  • 8 placków tortilli,
    pół kapusty pekińskiej,
    2 pomidory,
    ogórek,
    podwójny filet z kurczaka,
    jajko,
    3 łyżki musztardy,
    2 łyżki sosu sojowego,
    pokruszone płatki kukurydziane,
    olej do smażenia,
    sos czosnkowy:
    300ml jogurtu naturalnego,
    3 łyżki majonezu,
    czosnek granulowany, sól, pieprz do smaku.

Tortilla z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z jajka, musztardy i sosu sojowego zrobić marynatę. Filety umyć, osuszyć, podzielić i lekko rozbić na kotlety. Zamoczyć w panierce i obtoczyć w płatkach kukurydzianych. Usmażyć. Następnie pokroić w paski.
  • 2. Kapustę drobno posiekać,dodać pokrojone w półksiężyce ogórki i pomidory. Składniki na sos czosnkowy połączyć ze sobą, doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Sos czosnkowy wlać do sałatki z kapusty, ogórków i pomidorów i wymieszać.
  • 3. Na tortilli umieścić kilka łyżek sałatki oraz parę pasków filetów. Zwinąć. Można podgrzać w mikrofali lub jeść na zimno.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy