Tortellini zasmażane z boczkiem, papryką i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tortellini gotuję w/g przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju.
Wszystkie składniki ( boczek, szynkę, paprykę,pomidora bez skórki) kroję w kosteczkę. Na dużej najlepiej głębokiej patelni podsmażam najpierw boczek, jak wytopi się tłuszczyk dodaje szynkę, po chwili paprykę, jak troszkę zmięknie to dodaję pomidory. Doprawiam majerankiem i bazylią. Kiedy pierożki są już prawie miękkie,przekładam je łyżką cedzakową na patelnie z boczkiem i warzywami. Staram się dokładnie je odcedzić z wody. Mieszam wszystko bardzo delikatnie drewniana łyżką, kiedy składniki sie połączą nakładam na talerze i posypuję pokrojoną zieloną cebulką.
Porady
W tym daniu można użyć tortellini o dowolnym nadzieniu np. ze szpinakiem. Nie koniecznie musi być serowe.
Komentarze