Tort z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
W misce wymieszać suche składniki. Następnie dodać mokre składniki i wymieszać rózgą kuchenną do jednolitej konsystencji. Na końcu dodać ocet. Podzielić ciasto na 3 części i każda osobno smażyć na małym ogniu na rozgrzanej patelni pod przykryciem 13 minut.
Co kilka minut należy wytrzeć pokrywkę z pary wodnej
2.Krem:
Ugotować budyń z cukrem i ostudzić.
Następnie utrzeć masło na jasny puch i dodawać po łyżce budyniu. Na końcu dodać soku z cytryny do przełamania smaku.
3.Polewą:
Wszystkie składniki umieścić w garnku i podgrzewać na małym ogniu ciągle mieszajac
4.Składać tort ciasto i krem na przemian.
Schłodzić. I na koniec polać polewą kakaową
Porady
Przepis na smażone ciasto pochodzi ze strony https://youtu.be/xPCT8zfJ5DM
Komentarze