Tort z kremem z Nutellą

4.5 (147 ocen)

  • 1 godz. 15 min

Robiłam ten tort na urodziny mamy był pyszny i troszkę inny niż te ze sklepu z całe z bitej śmietany tz. śmietanowiec .

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • biszkopt jasny
    1 szklanka mąki
    1 szklanka cukru
    4 jajka
    cukier waniliowy
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Masa
    350 g serka mascarpone
    200 g nutelli
    ponadto:
    konfitura z wiśni lub porzeczek
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Tort z kremem z nutellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na kogel mogel dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia miksować na jednolitą masę .
    Piec w 180 C 25-30 minut .ostudzić przekroić na 3 blaty.
  • na masę 2. schłodzony serek mascarpone zmiksować z nutellą na jednolitą masę schłodzić
  • tort w  przekroju 3. ,przełożyć tort
    blat - masa - blat -konfitury - blat
    Górę i brzegi tortu pokryć masą , ozdobić według uznania .
    Trzymać w lodówce

Porady

Tort najlepiej zrobić dzień przed podaniem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować