1.Białka oddzielić od żółtek. Ubić na sztywną pianę i dodać cukier. Cały czas miksując dodawać po jednym żółtku, następnie olej i olejek zapachowy, na zakończenie 2 budynie w proszku. Odłożyć mikser i już delikatnie za pomocą łyżki wmieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez ok. 50min w temp. 150'C. (Biszkopt był pieczony w …. garnku :) o wys. 11cm, średnica 22cm )
2.Biszkopt ostudzić i przekroić na 4 części (był wysoki na 18cm).
3.Zimną śmietanę 30% ubijamy na sztywno.
1 galaretkę rozpuszczamy w szklance wody, jak zrobi się twarda, kroimy w kostkę różnej wielkości.
4.Każdy blat najpierw trzeba nasączyć, a następnie wyłożyć 1/3 bitej śmietany i na to rozsypać 1 galaretkę w kosteczkę. I tak postąpić z kolejnymi 2 blatami. Ostatni blat nasączyć, nadać mu kształt góry sukienki i pokryć kremem waniliowym z odrobiną barwnika spożywczego.
5.Lalka była włożona na sam koniec, pozbawiona wcześniej nóg ;) Można włożyć z nogami, tylko wcześniej trzeba je owinąć folią najlepiej.
Komentarze