Tort śmietankowy z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Oddzielić białka od żółtek.
Do białek dodac szczyptę soli i ubić na sztywną piane, dodać cukier i cukier waniliowy. Żółtka roztrzepać widelcem i dodać do piany z białek wsypać resztę składników ( Mąka, budyń) dokładnie wymieszać.
Masę przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
piec 45 min w temp 180 stopni.
KREM
Dobrze schłodzoną śmietanę ubić na sztywną piane.
Po wystudzeniu biszkoptu podzielić biszkopt na 3 części i przekładać kremem ze śmietany ( jeżeli używasz dżemu to najpierw dżem później krem)
i tak do końca wykończyć tort tym samym kremem na wierzch poukładać przekrojone truskawki.
Tort można również ozdobić czekoladą.
Smacznego
Komentarze