Tort naleśnikowy z masą szpinakową

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na tort naleśnikowy. Przygotowany z masą szpinakową z dodatkiem sera twarogowego i mozzarelli smakuje pysznie. Polecam na bezmięsny obiad.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 naleśników
    40 dag mrożonego szpinaku ( brykiet )
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    25 dag sera twarogowego
    1 łyżka masła
    3 garście tartej mozarelli
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Ser

Tort naleśnikowy z masą szpinakową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser twarogowy przekładamy na cedzak i odsączamy. Szpinak wykładamy na talerz i lekko rozmrażamy. W międzyczasie przygotowujemy masę szpinakową. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę, przesmażamy na maśle na złoty kolor. Dokładamy szpinak i tak długo smażymy aż płyn odparuje.
    Następnie dodajemy odsączony serek i mozzarellę, doprawiamy do smaku i mieszamy do połączenia.
    Układamy warstwy tortu najlepiej w naczyniu do zapiekania: naleśnik, masa szpinakowa, naleśnik, masa szpinakowa, naleśnik, masa szpinakowa, naleśnik, masa szpinakowa, naleśnik, masa szpinakowa, naleśnik.
    Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować