Tort na chrzest - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubic na sztywną piane,pod koniec dodajac cukier i zółtka.Potem delikatnie wsypac mąke i proszek i wymieszac łyzka.Piec w 180 stopniach ok 8min-zalezy od piekarnika
2.Śmietane ubic na sztywno,dodac cukier puder.na koniec wlac chłodna rozpuszczoną żelatyne
3.Każdy biszkopt nasaczyc dowolnie,posmarować dżemem i wyłozyc smietane.
4.Cały tort obłozyc masa maslana(kostka masła plus szklanka cukru pudru-zmiksowac).Całośc wlozyc do lodówki najlepiej na całą noc.
5.Następnie cały tort pokrywamy lukrem plastycznym i dekorujemy wedle uznania.
Porady
Dżem wisniowy mozna zastąpić jakimkolwiek innym dżemem.Mogą to tez być owoce sezonowe,jak równiez owoce z puszki..
Komentarze