Tort czekoladowy

0 (0 ocen)

  • 60 min

Idealne na urodzinową impreze

  • 60 min

Składniki:

  • Na biszkopt:
    -3 jajka
    -3/4 szkl cukru
    -1 szkl mąki
    -1 łyżeczka proszku do pieczenia(jeśli biszkopt ma być większy należy podwoić składniki)
    Na krem
    - 200 g masła
    - cukier
    -mleko
    -kakao
    Dekoracja : owoce

Tort czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na biszkopt:Ubijamy białka z cukrem dodajemy żółtka z proszkiem do pieczenia i na końcu dodajemy mąkę i delikatnie mieszamy. Pieczemy 35 min . Po wystygnięciu przekrawamy biszkopt na pół.
    Na krem: masło ,cukier, mleko, kakao miksujemy razem w misce około 3-4 minuty
    Następnie przekładamy kremem biszkopt a resztę kremy dajemy na wierzch ciasta

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy