Tort biały lion

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Łatwe , szybkie i bardzo smaczne

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 duże opakowania herbatników
    Puszka kajmaku
    2 opakowania serka mascerpone 900g
    1 opakowanie śmietany kremówki
    4 duże liony
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Batony

Tort biały lion - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę kremówkę ubijamy razem z serkiem mascerpone. Liony kroimy w plasterki i łączymy z masa śmietanową .
    Spod tortownicy wykładamy herbatnikami.
    Następnie na herbatniki rozsmarowujemy polowe puszki kajmaku.
    Kolejna warstwa to połowa masy śmietankowej. Układamy na nią herbatniki , następnie resztę kajmaku oraz resztę masy smietanowej . Całość dekorujemy plasterkami liona.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować