1.masa budyniowa:
Najpierw przygotowuję budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu dodaje tylko mniej mleka i więcej cukru. Budyń cały czas mieszajcie, by się nie przypalił, przed przygotowaniem budyniu przepłuczcie garnek wodą. Po zrobieniu, budyń odstawiam, by całkowicie wystygł.Masło o temperaturze pokojowej miksuje na biały puszysty krem. Dodaję budyń stopniowo i miksuje do połączenia składników
Masa jogurtowa:
brzoskwiniową galaretkę rozpuszczamy w 1/4 szklanki gorącej wody i odstawiamy do lekkiego stężenia.
Jogurt naturalny wlewamy do miski dodajemy do niego cukier i ubijamy na puch za pomocą miksera. Do ubitego jogurtu dodajemy lekko tężejącą galaretkę - łączymy dobrze składniki.
Następnie pozostawiamy ją na 4 godzin w lodówce by dobrze zastygła.
robię śnieżkę według instrukcji na opakowaniu
nakładanie:
biszkopt nasączony,dżem,masa budyniowa,
biszkopt nasączony, dżem, masa jogurtowa,
biszkopt nasączony, masa budyniowa cienko a na wierzch i boki śnieżka
żelki w kształcie serduszek, draże, kamyki do ozdobienia
Komentarze