Torcik śmietanowo-serowy na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody,odstawiamy do wystygnięcia. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno ,dodając pod koniec puder,wkładamy do śmietany serki miksujemy razem na koniec wlewamy tężejącą już galaretkę i mieszamy wszystko razem. Do naparu kawowego wlewamy rum i maczamy każdego okrągłego biszkopta do połowy, układamy na dnie tortownicy o śr 27 cm ,na biszkopciki wylewamy połowę masy śmietanowej wygładzamy łyżką oprószamy połową kakao na to znów układamy biszkopty nasączone wylewamy resztę masy ,znów posypujemy kakao,na koniec ścieramy na tarce jarzynowej o drobnych oczkach czekoladę mleczną i posypujemy wierzch torciku.
2.Wkładamy do lodówki na co najmniej 3 godz w celu stężenia.
Potem delektujemy się już tylko smakiem...Pycha!
Porady
Śmietana aby ubiła się bez problemu musi być w lodówce co najmniej 48 h
Komentarze