Torcik śmietanowo-serowy na zimno

0 (0 ocen)

  • 60 min

Rewelacyjny szybki torcik na zimno bez pieczenia jest puszysty lekki polecam!

  • 60 min

Składniki:

  • 300 g okrągłych biszkoptów
    600 g serka Danio
    1/2 litra śmietany kremówki
    1 galaretka cytrynowa
    5 łyżek cukru pudru
    100 g czekolady mlecznej
    4 łyżki kakao
    200 ml naparu z kawy rozpuszczalnej zaparzonej z 2 łyżeczek
    2 łyżki rumu (dla dzieci wersja bez)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Torcik śmietanowo-serowy na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • układamy biszkopty zalewamy masą 1. Galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody,odstawiamy do wystygnięcia. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno ,dodając pod koniec puder,wkładamy do śmietany serki miksujemy razem na koniec wlewamy tężejącą już galaretkę i mieszamy wszystko razem. Do naparu kawowego wlewamy rum i maczamy każdego okrągłego biszkopta do połowy, układamy na dnie tortownicy o śr 27 cm ,na biszkopciki wylewamy połowę masy śmietanowej wygładzamy łyżką oprószamy połową kakao na to znów układamy biszkopty nasączone wylewamy resztę masy ,znów posypujemy kakao,na koniec ścieramy na tarce jarzynowej o drobnych oczkach czekoladę mleczną i posypujemy wierzch torciku.
  • tu już gotowy torcik przed włożeniem do lodówki 2. Wkładamy do lodówki na co najmniej 3 godz w celu stężenia.
    Potem delektujemy się już tylko smakiem...Pycha!

Porady

Śmietana aby ubiła się bez problemu musi być w lodówce co najmniej 48 h

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Na zimno Na zimno

Podobne przepisy

To może cię zainteresować