Torcik makowy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Raz dwa trzy makowy torcik dostaniesz Ty;)

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Ciasto
    10 białek
    1szkl cukru
    1/2 margaryny
    1szkl mąki pszennej
    1szkl suchego maku
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Masa
    2szkl mleka
    1 budyń śmietankowy
    200g margaryny
    8 łyżek wiórków kokosowych
    1szkl cukru pudru
    1/2szkl orzechów

Torcik makowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Margarynę roztopić. Białka ubić z cukrem. Do mąki przesianej z proszkiem dodać margarynę, białka, mak. Piec 180C 40min

    Masa:
    Ugotować budyń+ cukier puder. Do lekko ciepłego budyniu dodać po trochu margarynę. Całość ucierać.

    Puszystą masę wyłożyć na ciasto. Wierzch obsypać wiórkami kokosowymi i orzechami.
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy