Torcik jagodowy bez pieczenia

0 (0 ocen)

  • 60 min

Torcik mocno jagodowy jest szybkim deserem na letni czas.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 op. okrągłych biszkoptów po 120 g

    Masa jagodowa:
    500 ml mleka skondensowanego niesłodzonego
    1 i 1/2 szklanki leśnych jagód
    3 galaretki jagodowe

    Poncz:
    3/4 szklanki wody
    1 łyżka cukru
    1 kieliszek nalewki z wanilii

    Polewa:
    1 łyżka kremu czekoladowo-orzechowego
    1/4 tabliczki czekolady mlecznej
    2 łyżki śmietanki 18 %

Torcik jagodowy bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na poncz połączyć, maczać w nim biszkopty i wykładać na tortownicę wyłożoną folią o średnicy 26 cm.
  • 2. 1 szklankę jagód zmiksować z mlekiem, 3 galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody i ostudzić.Galaretki połączyć z mlekiem, dodać pozostałe jagody i tężejącą masę wylać na biszkopty, przykryć nasączonymi biszkoptami.
  • 3. Składniki na polewę rozpuścić w kąpieli wodnej i udekorować nią dowolnie wierzch ciasta. Całość schłodzić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy