Torcik czekoladowy z borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Piekarnik nastawić na 180 stopni, bez termoobiegu. Blaszke wyłożyć papierem do pieczenia.
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić dodając kilka kropel soku z cytryny . Dodać cukier , delikatnie miksując uważając by nie zepsuć piany, następnie żółtka. Wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i kakao, dodać do masy przesypując przez sitko. Następnie delikatnie wymieszać łyżką.
Wylać masę do blaszki i wstawić do piekarnika , piec 30 min.
Wypełnienie torcika:
Wsypać zawartość obu saszetek galaretki do miski i zalać 500 ml gorącej wody, pozostawić do wystygnięcia. Gdy galaretka zacznie się ściągać dodać jogurt i owoce , wymieszać wszystko razem ze sobą.
Ubić śnieżkę z kakao.
Efekt końcowy:
Na ostygnięty biszkopt wyłożyć powstałą galaretkę, posmarować śnieżką, posypać borówkami dla ozdoby.
Ciasto powinno postać ok 30 min w lodówce przed podaniem.
Komentarze