Tofurnik z rodzynkami i polewą czekoladową

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 50 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Świetna alternatywa dla tradycyjnego sernika

  • 1 godz. 50 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    (okrągła blaszka 17cm)
    -2 opakowania tofu po 180g
    -100 g kaszy jaglanej
    -200 ml wody
    -2 jajka M
    -30 g budyniu śmietankowego bez cukru
    -100 ml soku z cytryny
    -garść rodzynek
    -1/2 szklanki erytrolu/ksylitolu

    polewa:
    -2 średnie, dojrzałe banany
    -30 g kakao
    -2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Tofurnik z rodzynkami i polewą czekoladową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -Kaszę prażymy w suchym garnuszku, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Odstwiamy, aby ostygła.
    -Piekarnik rozgrzewamy do 150C.
    -Dodajemy resztę składników (oprócz rodzynek) i całość dokładnie blendujemy.
    -Dodajemy rodzynki i mieszamy.
    -Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę.
    -Pieczemy godzinę i studzimy przy lekko otwartym piekarniku.

    polewa:
    -Wszystkie składniki przekładamy do naczynia i blendujemy.
    następnie
    -Nakładamy polewę na ciasto.
    -Ciasto wstawiamy do lodówki na 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Tofu

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować