Tofucznica ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Tofucznica to taka jajecznica bez jajek.

Genialny pomysł na sycące, zdrowe śniadanie! 
Gorąco polecam!

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * tofu naturalne - 300 g

    * szpinak świeży - 1 garść

    * cebula dymka - 1 szt

    * różowy pieprz

    * sól

    * kurkuma, curry

    * oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajecznica Przekąski

Tofucznica ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Posiekaną cebulkę szklimy na oliwie, dodajemy szpinak.

    Wrzucamy pokruszony w rękach tofu i przyprawy - troszkę soli, różowego pieprzu oraz curry i kurkumy.

    Wszystko mieszamy i pozostawiamy na ogniu, aż tofu zmięknie.

    Przesmażamy.

    Podajemy na ciepło!

    U mnie dodatkowo na bułeczkach świeże pomidorki koktajlowe!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tofu

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować