TOFFI (bez pieczenia!)

5 (146 ocen)

  • 60 min

Pyszne ciasto bez pieczenia

  • 60 min

Składniki:

  • - herbatniki
    -biszkopty
    - puszka masy krówki
    - 500ml śmietany kremówki
    - tabliczka czekolady
    - 4 żółtka
    - kostka masła roślinnego (u mnie Kasia)
    - małe opakowanie cukru waniliowego
    - szklanka + 3 łyżki cukru pudru
    - czubata szklanka mąki krupczatki
    - litr mleka
Wystaw ocenę:

5 (146 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Toffi (bez pieczenia!) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na niej herbatniki.
  • 2. Gotujemy Masę: Do rondelka wlewamy 2,5 szklanki mleka, dodajemy do tego kostkę masła roślinnego, szklankę cukru pudru oraz cukier waniliowy - gotujemy. . Do szejkera wlewamy resztę mleka, dodajemy żółtka i mąkę krupczatkę - mieszamy. Następnie wlewamy to do wczesnego mleka i mieszamy cały czas gotując. Gotujemy tak długo, aż masa zgęstnieje.
  • 3. Gorąca masę należy wylać na herbatniki. Na wylaną masę należy ułożyć biszkopty. Następnie należy rozpuścić masę krówkową, po czym rozprowadzić ją na wyłożonych biszkoptach.
  • 4. Kremówkę należy ubić z trzema łyżkami cukru pudru i wyłożyć na nasz karmel (roztopioną masę krówkową).
  • 5. Na sam koniec zetrzeć czekoladę na tarce o dużych oczkach.
  • 6. Przygotowane ciasto należy schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować