Tiramisu z malinami w pucharkach

4.5 (167 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Deser, który rozpływa się w ustach

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 żółtka
    2-3 łyżki cukru pudru
    250 gramów serka mascarpone
    15-18 okrągłych biszkoptów
    2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej z łyżeczką cukru
    2 łyżeczki kakao
    około 20 sztuk malin
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Desery Tiramisu

Tiramisu z malinami w pucharkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka i cukier zmiksować. Dodać mascarpone i znów zmiksować. Kawę z łyżeczką cukru rozpuścić we wrzątku. Biszkopty zanurzać w wystudzonej kawie i układać po 2-3 na dnie pucharków. Na to wyłożyć trochę kremu mascarpone, posypać kakao i ułożyć kilka malin. Na to znów 2-3 biszkopty, krem, kakao i maliny.

Porady

Kakao można zastąpić startą gorzką czekoladą. Maliny można zamienić na dowolne owoce sezonowe.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mascarpone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować