1.Biszkopt: białka ubić z cukrem, dodać żółtka. Do ubitej masy jajecznej wsypywać powoli mąkę z proszkiem oraz olej, delikatnie wymieszać i wylać ciasto na blaszkę wyłożoną pergaminem o wym. 26x32 cm. Piec w temp. 160 stopni ok. 40 minut. Po ostudzeniu nasączyć wodą z cukrem wanilinowym.
2.Żółtka i jajko ubić na parze z cukrem, ostudzić.
3.Masło utrzeć do białości, dodać zimną masę jajeczną, serki oraz mleko w proszku.
4.Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklance wody i ciepłą wlać do masy. Zmiksować, połowę masy wyłożyć na biszkopt, na masie ułożyć biszkopty maczane w kawie, na biszkopty wyłożyć resztę masy. Wierzch ciasta posypać kakao lub startą czekoladą. Ciasto schłodzić.
Komentarze