Tiramisu

4.5 (188 ocen)

  • 45 min

Banalnie proste wykonanie nieziemskiego w smaku deserku.

  • 45 min

Składniki:

  • Blacha 25x30cm

    Biszkopt:
    5 jaj
    5 łyżek mąki
    5 łyżek cukru
    łyżeczka proszku do pieczenia

    Pozostałe:
    2 serki mascarpone (2x250 gram)
    2 gotowe kremy do tiramisu (ja dałam z Delecty)
    600 ml mleka
    opakowanie podłużnych biszkoptów
    kakao do ozdoby
    szklanka wywaru z kawy
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Desery Tiramisu

Tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:
    ubijamy białka, dodajemy stopniowo cukier, następnie żółtka. Przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. Pieczemy ok 40 min w temp 170 stopni ( wstawiamy do zimnego piekarnika). Z gotowego biszkopta zdejmujemy skórką i nasączamy połowa kawy.

  • 2. Masa:
    Krem ubijamy z mlekiem według przepisu na opakowaniu, do gotowego kremu dodajemy serki i miksujemy.
  • 3. Połowę kremu rozsmarowujemy na biszkopcie, a kolejno układamy nasączone w kawie biszkopty. Na wierzch wykładamy reszte kremu i posypujemy kakaem. Odstawiamy do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować