Pozostałe:
2 serki mascarpone (2x250 gram)
2 gotowe kremy do tiramisu (ja dałam z Delecty)
600 ml mleka
opakowanie podłużnych biszkoptów
kakao do ozdoby
szklanka wywaru z kawy
1.Biszkopt:
ubijamy białka, dodajemy stopniowo cukier, następnie żółtka. Przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. Pieczemy ok 40 min w temp 170 stopni ( wstawiamy do zimnego piekarnika). Z gotowego biszkopta zdejmujemy skórką i nasączamy połowa kawy.
2.Masa:
Krem ubijamy z mlekiem według przepisu na opakowaniu, do gotowego kremu dodajemy serki i miksujemy.
3.Połowę kremu rozsmarowujemy na biszkopcie, a kolejno układamy nasączone w kawie biszkopty. Na wierzch wykładamy reszte kremu i posypujemy kakaem. Odstawiamy do lodówki.
Komentarze