Tatar ze śledzia po węgiersku

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przystawka np na stół świąteczny.

  • Łatwy

Składniki:


  • - śledzie Matias: 3 sztuki
    - jajka na twardo: 2 sztuki
    - korniszony: 2 sztuki
    - kapary: 1 łyżka
    - papryka marynowana: 1 sztuka
    - podgrzybki marynowane: 3 sztuki
    - cebula czerwona: 1 sztuka
    SOS:
    - miód naturalny: 1 łyżka
    - musztarda ostra: 1 łyżka
    - pasta pomidorowa: 2 łyżki
    - pieprz czarny świeżo mielony: 1 szczypta
    - papryka czerwona mielona: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Tatar ze śledzia po węgiersku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki kroimy w drobna kostkę, śledzie w nieco większą.
    Składniki sosu mieszamy ze sobą w odrębnym naczyniu, a następnie dodajemy do pokrojonych składników. Wszystko ze sobą mieszamy i odstawiamy poza lodówką na godzinę. Po upłynięciu czasu wsadzamy do lodówki na pół godziny i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować