Tatar z udźca wołowego

3.5 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Tatar z udźca wołowego .

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 gram – chudego mięsa wołowego ( u mnie udziec )
    1 żółtko
    2 cebulki szalotki
    1 ogórek kiszony
    1 łyżeczka ostrej musztardy
    Kilka kropli maggi
    Szczypta soli
    Szczypta czarnego pieprzu
Wystaw ocenę:

3.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Tatar

Tatar z udźca wołowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tatar 1. Mięso zmielić w maszynce lub drobno posiekać nożem .
    Ogórka + cebulki drobno kroimy w kostkę .
  • Tatar 2. Mięso oprószyć solą i pieprzem , dodać musztardę i maggi i dokładnie wyrobić .
    Formować kulkę z wgłębieniem po środku w którym umieszczamy surowe żółtko.
    Całość do koła obkładamy cebulką i ogórkiem.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować