tatar z polędwicy wołowej

4.5 (177 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

U mnie tatar gości praktycznie na każdej imprezie domowej nauczyła mnie robić moja Mama a teraz chciałabym się z Wami podzielić przepisem

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - polędwicy wołowej lub innego mięsa bez kości: 0.5 kilograma
    - ogórki kiszone najlepsze są domowej roboty: 3 sztuki
    - cebulki: 2 sztuki
    - kapary do przybrania: 1 opakowanie
    - pieprz ( do smaku): 1 opakowanie
    - sól. pieprz kolorowy: 1 opakowanie
    - przyprawa Magii: 1 łyżeczka
    - jajka świeże: 5 sztuk
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Tatar z polędwicy wołowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwice myjemy i mielimy w maszynce można też posiekać ja polecam mielenie.
    Ogórki kiszone i cebulkę kroimy w drobną kostkę.
    Zmieloną polędwicę doprawiamy do smaku solą, pieprzem maggi i oliwą z oliwek. Specjalnie nie pisze ile należy użyć przypraw ponieważ każdy indywidualnie doprawia według własnego gustu.
    Bierzemy w dłoń niedużą kulkę mięsa formujemy w dłoni okrąg z wgłębieniem na jajko. Oddzielamy jajko od białka i delikatnie wkładamy żółtko do wgłębienia. Obok tatara układamy pokrojona w kostkę cebulkę i ogórki i kapary jeśli ktoś lubi.
    Podajemy zaraz po zrobieniu ponieważ jest to przekąska która nie może leżeć, jest zrobiona z surowego mięsa, jajka łatwo o zatrucie. Pamiętacie o tym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować