Tatar z łososia w łódeczkach awokado

5 (1 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Łódeczki awokado z tatarem z łososia w sałatce. Lekkie, pyszne, zdrowe, pełne kwasów omega 3 i 6. Polecam jako przekąskę, na śniadanie, na wynos, albo na kolację jak kto woli. Czas przygotowania 15 minut. Uwielbiam takie bomby witaminowe.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 awokado
    1 ogórek zielony
    12 oliwek czarnych
    6 pomidorków koktajlowych
    100 g łososia wędzonego tatar
    natka pietruszki
    1 cebula czerwona mała
    2 jajka
    sól, pieprz, płatki chili
    2 łyżki soku z cytryny
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ryba Jajko Przystawki Tatar

Tatar z łososia w łódeczkach awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado kroję na pół, wydrążam środek ale nie cały, zostawiam przy brzegach trochę miąższu. To co wydrążyłam kroje w kostkę, skrapiam sokiem z cytryny i przekładam do miski. Dodaję tatar łososia, pokrojone pomidorki koktajlowe, cebulkę, oliwki czarne, natkę pietruszki. Doprawiam solą, pieprzem, chili. Jajka gotuję na twardo i obrane kroję na pół. Ogórka kroję w cienkie długie paski za pomocą skrobaczki do jarzyn. Sałatkę przekładam do łódek awokado, dodaję jajko, i paski ogórka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować