Tatar wołowy

0 (0 ocen)

  • 20 min

Tradycyjny tatar

  • 20 min

Składniki:

  • 150dag swieżego mięsa wołowego lub porcja tatarowa,żółtko,ogórek konserwowy,papryka marynowana ,cebula,pieczarki marynowane,sól ,pieprz,olej,musztarda
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Tatar wołowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielimy lub siekamy ,jeżeli mamy gotowe to mieszamy z odrobiną wody i oleju,soli (nie za dużokażdy dosli sobie podczas jedzenia) aż będzie jednolita masa.Układamy na środku robimy wgłębienie i dodajemy żółtko ktorę posypuje solą i pieprzem,w koło tatara ukłądamy posiekaną cebulę,paprykę,ogórka,pieczarki w wersji na zdjęciu jest jeszce musztarda.
    Podajemy każdy już sam pózniej sobie doprawia , jedni wolą pikantny inni z maggi , więc pozostawiam to własnej inwencji :)
    Smacznego.

Porady

Przygotowuje również tatara z dodatkiem suszonych pomidorów i kaparów jest naprawdę pyszny :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wołowina Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Kolacja Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować