Tartinki ze śledziem, pastą z awokado i jajem przepiorki

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Tartinki to dla mnie "finger food" na przyjęcia i spotkania towarzyskie. Małe, smaczne i pięknie podane zachęcają aby po nie sięgać. Chleb żytni wypiekamy od dwóch lat sami. Kochamy ryby. Awokado i jajka też należą do naszej diety.

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 - 5 kromki chleba żytniego
    3 - 5 filetów śledzi matias
    1 szt. awokado
    sok z cytryny 2 łyżeczki
    majonez 2 łyżeczki
    pieprz
    5 jajek przepiórki ugotowanych na twardo
    pieprz

    rzeżucha lub szczypiorek do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty Tartinki Jajko Przekąski

Tartinki ze śledziem, pastą z awokado i jajem przepiorki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z kromek kieliszkiem do wina wytnij krążki.
    Z awokado, soku z cytryny majonezu i pieprzu zrób pastę (ja użyłam blendera miksując pulsacyjnie, wtedy są wyczuwalne kawałki awokado).
    Posmaruj tartinki pastą, na wierzch połóż kawałek śledzia i jajko. Zepnij wykałaczką. Posyp ziołami jakie lubisz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Szczypiorek Śledzie Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować