Tarta ze szparagami, pomidorkami i fetą

4.51 (188 ocen)

  • 10 min

Prota w przygotowaniu, wykwintna w smaku tarta ze szparagami i fetą.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 ciasto francuskie (370 gram)

    1 jajko

    1 pęczek zielonych szparagów

    1 opakowanie fety

    10 pomidorów cherry lub koktajlowych

    pieprz
Wystaw ocenę:

4.51 (188 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Tarty

Tarta ze szparagami, pomidorkami i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi dokładnie płuczemy, usuwamy mniej więcej 1,5 cm końcówki.

    Ciasto rozwijamy, nacinamy delikatnie 1 cm od brzegów i zawijamy boki do góry.

    Jajko roztrzepujemy dokładnie i rozsmarowujemy na cieście.

    Na cieście francuskim układamy szparagi oraz pokrojoną w drobną kostkę fetę.

    Pomidorki płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Przecinamy na połówki, układamy na cieście.

    Pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

    Podajemy od razu po przygotowaniu, ale równie smaczna tarta jest na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować