Tarta z bitą śmietaną i winogronami

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Połączenie tarty z bitą śmietaną i sezonowymi owocami, to coś co lubię. Ta winogronowa została zjedzona w ciągu jednego wieczora przeze mnie i męża :)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - masło: 125 gramów
    - mąka pszenna: 250 gramów
    - jajo: 1 sztuka
    - zimna woda: 40 mililitrów
    - cukier: 1 łyżka
    - Szczypta soli: 1 szczypta
    - śmietana kremówka: 500 mililitrów
    - winogrona: 500 gramów
    - cukier: 150 gramów
    - galaretka: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty Desery Galaretki Wina

Tarta z bitą śmietaną i winogronami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • tarta z bitą śmietaną i winogronami 1. Przygotowanie:
    Z podanych składników zagniatamy w miarę szybko gładkie ciasto.
    Ciasto rozwałkowujemy, rozkładamy je na natłuszczonej formie do tarty,
    robimy nakłucia widelcem i przykrywamy papierem do pieczenia.
    Obciążamy ciasto ziarnami fasoli i wkładamy formę na 30 minut do lodówki.
    Pieczemy w 190 stopniach przez 15 minut, zdejmujemy papier z fasolkami i pieczemy jeszcze 5 minut. Studzimy.

    Przygotowujemy galaretkę według wskazań na opakowaniu.

    Kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier.

    Na ostudzoną tartę wykładamy śmietanę, układamy na niej umyte winogrona i zalewamy tężejącą galaretką.

    Wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Winogrona Bita śmietana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Piknik Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować