Tarta rustykalna z tuńczykiem i porem

5 (3 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Tartę z tuńczykiem i porem możemy zaserwować np. na śniadanie. Nie jest trudna w wykonaniu . Na pewno będzie smakowała.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • •200 g mąki pszennej
    •100 g masła
    •jajko
    •łyżka zimnej wody
    •szczypta soli


    •50 g - tuńczyk w oleju ( puszka )
    •125 g twarogu półtłustego
    •por - biała część
    •pomidor
    •sól
    •pieprz młotkowany z kolendrą
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Tarty Kruche ciasto Ryba

Tarta rustykalna z tuńczykiem i porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść ciasto . Zrobić kulę, zawinąć w folię i umieścić w lodówce na ok 20 min. Rybę wymieszać z twarogiem z dodatkiem soli i pieprzu młotkowanego z kolendrą.

    Pora pokroić w plasterki i to samo zrobić z pomidorem . Ciasto rozwałkować w kształcie koła na papierze do pieczenia. Na cisto wyłożyć centralnie farsz, ale tak żeby pozostał margines. Następnie poukładać pora i pomidora.

    Posypać solą i pieprzem młotkowanym z kolendrą. Zawinąć brzegi i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 min. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować