Tarta na cieście francuskim, ze szparagami i kozim serem

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Szybko i smacznie.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ciasto francuskie gotowe-arkusz: 0.5 opakowania
    - szparagi: 5 sztuk
    - suszone pomidory z zalewy: 0.5 szklanki
    - kozi ser: 0.5 szklanki
    - słonecznik łuskany: 0.25 szklanki
    - sól, pieprz,: 1 szczypta

    - rukola (do podania): 1 pęczek

Tarta na cieście francuskim, ze szparagami i kozim serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto podzielić na dwa prostokąty, każdy z nich naciąć naokoło ostrym nożem, około 1 cm od brzegów.
    Na środku ułożyć pozbawione zdrewniałych końcówek i umyte szparagi, pokrojone pomidory i ser.
    Całość przyprawić solą, pieprzem, polać odrobiną oliwy z pomidorów i posypać słonecznikiem.
    Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 st. na ok. 20 minut.
    Gotową tartę udekorować rukolą, podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy