Tarta kakaowa z kremem kokosowym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

To ciasto kusi pysznym kremem!

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:

    2 żółtka

    150 gramów masła

    250 gramów mąki pszennej

    100 gramów cukru

    3 łyżki kakao

    1 paczka cukru waniliowego



    Krem kokosowy:

    500 ml mleka

    2 opakowania budyniu śmietankowego

    5 łyżek cukru

    8 łyżek wiórek kokosowych

    100 gramów masła

    Dodatkowo:

    masło i kasza manna do formy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Tarty

Tarta kakaowa z kremem kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagniatam kruche ciasto. Wkładam je na pół godziny do lodówki, a następnie wylepiam nim formę do tarty-wcześniej smaruję ją masłem i wysypuję kaszą manną. Spód gęsto nakłuwam widelcem. Ciasto piekę 25 minut w 190 stopniach, studzę.
    Wiórki prażę na suchej patelni na złoto.

    400 ml mleka podgrzewam z cukrem, w reszcie mleka rozpuszczam budyń. Gotuję gęsty budyń, dodaję połowę porcji wiórek. Masło ubijam mikserem na krem, partiami dodaję budyń i dalej miksuję. Kremem wypełniam spód do tarty, posypuję resztą podprażonych wiórek. Tartę chłodzę minimum 2-3 godziny przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Czekolada Kakao Kokos

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować