Tapioka kokosowa z konfiturą jagodową

0 (0 ocen)

  • 60 min

Dietetyczny deser ,który posmakuje wszystkim.

  • 60 min

Składniki:


  • 80 g tapioki
    230 ml wody
    300 ml mleka kokosowego
    1 i 1/2 łyżki cukru trzcinowego
    konfitura jagodowa

Tapioka kokosowa z konfiturą jagodową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tapiokę zalałem wodą i odstawiłem na godzinę. Po tym czasie odcedziłem ją i przełożyłem do garnka z grubym dnem. Dodałem mleczko kokosowe i cukier. Doprowadziłem do wrzenia i gotowałem na małym ogniu około 3-4 minuty ( do uzyskania miękkości )

    Tapiokę przełożyłem do pucharków a na wierzch nałożyłem konfiturę jagodową.

    Można podawać na ciepło a także schłodzone.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy