TAJSKA ZUPA Z SZYBKOWARU

4.99 (155 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Jest to bardzo szybka rozgrzewająca zupa. A ugotowana w szybkowarze zachowuje wszystkie cenne składniki , witaminy i zyskuje walory smakowe.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka,
    2 marchewki,
    1 cebula,
    sok z jednej limonki,
    1/2 ananasa pokrojonego w kostkę,
    kawałek imbiru,
    1 papryczka chilli,
    szklanka mleka kokosowego,
    1/2 szklanki oleju arachidowego,
    1 łyżka soli himalajskiej,
    pieprz cytrynowy,
    imbir,
    kurkuma,
    kolendra,
    1 opakowanie makaronu ryżowego
Wystaw ocenę:

4.99 (155 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Tajska zupa z szybkowaru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podsmażamy na oleju pokrojonego w małą kostkę kurczaka. Pod koniec smażenia dodajemy pokrojoną cebulę
  • 2. Na drugiej patelni krótko przesmażamy marchewkę, pokrojona papryczke chili, ananasa i starty imbir (w paseczki).
  • 3. Po chwili przekładamy warzywa i kurczaka do szybkowaru. Zalewamy 2 litrami wody. Przyprawiamy do smaku solą , pieprzem,, kurkumą i kolendrą , dodajemy sok z limonki.
  • 4. Zupę gotujemy, w szybkowarze od momentu zagotowania około 10 minut. Po tym czasie zdejmujemy szybkowar z ognia i zostawiamy do wystygnięcia.
  • 5. W międzyczasie przygotowujemy makaron ryżowy i nakładamy na talerze. Zupę zabielamy mlekiem kokosowym. Podajemy gorącą w wydrążonym ananasie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować