Tacos de pescado

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Rybne tacos autorstwa Damiana Trejo i Staniasława Bobowskiego z restauracji Milk&Co w hotelu Radisson Blu Kraków

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - filety z ryby: 500 gramów
    - olej do smażenia: 1 litr
    - tortilla pszenna: 4 sztuki

    - mąka: 200 gramów
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - piwo: 0.3 litra
    - chilli w proszku do smaku: 1 szczypta
    - papryka w proszku do smaku: 1 szczypta
    - sól, pieprz do smaku: 1 szczypta

    - biała kapusta: 1 sztuka
    - pomidor (pokrojony): 1 sztuka
    - cebula (pokrojona): 1 sztuka
    - kolendra: 1 pęczek
    - rzodkiewka (pokrojona): 4 sztuki

    - majonez: 0.5 szklanki
    - chipotle pepper: 1 łyżka
    - biały ocet: 1 łyżka

Tacos de pescado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podgrzej olej. Rybę pokrój w kawałki, przypraw sola i pieprzem, oprósz w mące.
  • 2. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki. Następnie dodaj piwo. Mieszaj dokładnie, tak aby nie było grudek.
  • 3. Wymieszaj wszystkie składniki sosu razem.
  • 4. Zanurz rybę w cieście, a następnie delikatnie zanurz w oleju. Smaż do koloru złotego. Podgrzej tortille i serwuj z kawałkiem ryby. Dodaj garnisz i sos. Serwuj z kawałkiem limonki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy