SZYNKA W SOSIE Z SUSZONYCH GRZYBÓW

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Szynka w aromatycznym sosie grzybowym. Podajemy z kaszą i surówką.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1kg szynki wieprzowej
    - 1 duża biała cebula
    - 2 szklanki suszonych grzybów
    - 2 liście laurowe
    - 6 ziaren ziela angielskiego
    - 1 łyżka śmietany 18%
    - 1 łyżka mąki
    - sól, pieprz
    - olej.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szynki

Szynka w sosie z suszonych grzybów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby myjemy w ciepłej wodzie, odlewamy i zalewamy je 800ml zimnej wody. Odstawiamy na kilka godzin lub na noc.
  • 2. Szynkę myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Przesmażamy na rozgrzanym oleju na patelni. Dodajemy pokrojoną w pół plastry cebulę i przesmażamy razem. Przekładamy do garnka.
  • 3. Grzyby kroimy w paseczki i wraz z wodą w której się moczyły dodajemy do mięsa, a także liście laurowe i ziele angielskie. Solimy i dusimy do miękkości mięsa.
  • 4. Mąkę mieszamy ze śmietaną i niewielką ilością wody i wlewamy mieszając do mięsa. Doprawiamy solą i pieprzem. Chwilę gotujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Grzyby Mięso Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować