Szybkie jogurtowe ciasto z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ananasy wyłożyłam na sito i bardzo dokładnie osączyłam z syropu (syrop zachowałam do czegoś innego).
Blaszkę o wymiarach 25x30 cm wyłożyłam papierem do pieczenia.
Piekarnik rozgrzałam do 160*C z termo obiegiem.
2.Do miski przesiałam mąkę, dodałam do niej cukier, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia i sól. Zamieszałam.
Dołożyłam całe jajka, olej i jogurt.
Całość miksowałam 3 minuty na najwyższych obrotach.
3.Gotowe ciasto wylałam do wyłożonej papierem blaszki. Na wierzchu równomiernie rozłożyłam kawałki ananasa.
4.Blachę wstawiłam do nagrzanego piekarnika i piekłam 40 minut.
Po ostudzeniu posypałam cukrem pudrem.
Komentarze